Skip to main content

Welkom bij Gebroeders Verduyckt

Gebr. Verduyckt is een familiebedrijf dat al meer dan 35 jaar werkzaam is in de totaalinrichting van woningen.

Lees meer
Terug naar overzicht

Wegdromen in bad met de nieuwste trends!

Schermafbeelding 2020-02-18 om 14.02.11.png

De badkamer moet aangepast worden aan de noden van het gezin, de trends van het moment, en tot slot het beschikbare budget. Is uw badkamer al up-to-date? Nee? Lees dan snel één van de vele tips om uw badkamer 2020-proof te maken. Samen met de hulp van totaalinrichting Verduyckt staat u in no time voor de spiegel van uw nieuwe badkamer.

Verdeel je badkamer zo optimaal mogelijk bij de inrichting

In onze huidige maatschappij van complexere samengestelde gezinnen wordt de rol van de badkamer steeds belangrijker. ‘s Ochtends is het waarschijnlijk de drukste kamer van heel het huis. Het is dan ook belangrijk dat ieder zijn plekje heeft en zich op zijn eigen tempo kan klaarmaken voor een lange school- of werkdag. Wie wil er immers niet lekker fris gewassen de dag beginnen? Toch is deze drukte de baas blijven geen sinecure. Een van de badkamertrends van 2020 is dan ook ‘verdeel in zones’.

Een badkamer bestaat meestal uit dezelfde zaken: een bad, een douche, een wc, een lavabo en enkele kasten. De regel is simpel: maak zones in uw badkamer zodat iedereen zijn plekje heeft en zijn ding kan doen. Begin met een centrale plaats om het badkamermeubel te plaatsen, gebruik vervolgens de twee uiterste hoeken voor het bad en de douche en tot slot verstopt u de wc ergens achterin, liefst uit het zicht. De beste oplossing is zelfs een aparte wc, gescheiden van de badkamer. Zo heeft iedereen, ook in een kleine badkamer, een plekje om zich ongestoord klaar te maken.  

Schermafbeelding 2020-02-18 om 13.54.31.png

Schermafbeelding 2020-02-18 om 13.54.19.png

Water- en vuilafstotende douchewanden op maat

Een andere opkomende trend is die van water- en vuil afstotende douchewanden. Meer en meer gezinnen hebben een druk dagelijks leven. Het gebruik van onderhoudsvriendelijke materialen kunnen dus een handige oplossing bieden. Niemand staat graag met zijn voeten in het zand in de douche. Kies daarom voor afwasbare douchewanden zonder groeven en schroefgaten. Zo kan vuil zich niet vastzetten in kieren of hoeken en krijgen schimmels gaan kans om zich te nestelen. Een glazen douchedeur en een dichte douchebak verhogen ook meteen het gebruiksgemak.

Tot slot is een efficiënt ventilatiesysteem geen overbodige luxe. Al deze waterdamp moet snel en goed afgevoerd worden zodat er geen schimmels ontstaan op de muren of het plafond. Daarbij zorgen we ook voor een ingebouwde afvoer, vooral in inloopdouches is deze steeds mooi weggewerkt in de vloer. Hierdoor kan het vuile water sneller en beter afgevoerd worden en krijgen verstoppingen geen kans. Wij helpen onze klanten om de juiste systemen en installaties te kiezen en installeren zodat u hier allemaal geen zorgen over hebt.

Badkamerstijlen: van een Engelse stijl tot modern en strak

De badkamers van vandaag zijn steeds vaker echte parels op vlak van design. Vooral het bad is een waar kunstwerk. U kan kiezen voor een vrijstaand bad op pootjes in een oude Engelse stijl, tot een mobiel en modern bad zodat u op ieder moment kan genieten van het beste uitzicht. Verder kan het bad ook helemaal verwekt worden in het badkamermeubel waardoor het opgaat in het geheel.

Daarnaast is ook goede verwarming een belangrijk punt in een badkamer. Er wil immers niemand kou lijden wanneer hij/zij uit bad komt. Dankzij efficiënte vloerverwarming en prachtige tegels heeft u altijd de juiste temperatuur. Bovendien kan u ook kiezen voor designradiatoren. Prachtige objecten aangepast aan de noden van het gezin. Ook het ophangen van de handdoeken aan een simpele handdoekenrek behoort met de komst van deze designradiatoren tot het verleden. Zeg nu zelf: wie droomt er niet van lekker warme handdoeken na een aangenaam bad?

Schermafbeelding 2020-02-18 om 13.54.23.png

Schermafbeelding 2020-02-18 om 13.54.27.png

Een badkamer in 2020: organische materialen en een industriële look

Ook op vlak van inrichting kent de toekomstige badkamer nog vele geheimen. Een opkomend interieurconcept wabi sabi wordt steeds vaker toegepast in de badkamer. Dit Japanse concept combineert twee principes: wabi of eenvoud, en sabi, de liefde voor oude objecten. We zien dit terugkomen in organische vormen, prachtige vloeren en natuurlijke badstoffen. Ook aardse tinten en natuurlijke materialen zoals hout, kennen hierin een prominente rol.

Verder is de industriële badkamer een interieurconcept dat blijft in 2020. Een zwarte badkamer met strakke, moderne look opgebouwd uit marmer en beton, voorzien van koperen of chroom kraanwerk is wat we hieronder verstaan. Ook de douchecabine wordt helemaal omgetoverd met zwart aluminium of een stalen frame.

Kies voor de nieuwste trends & maak een afspraak

Bent u klaar om uw badkamer te moderniseren? Wilt u ook genieten van een aangenaam bad in de juiste setting na een lange werkdag? Wij, bij Verduyckt, staan klaar met reeds 40 jaar ervaring op vlak van totaalinrichting, en helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes, afgestemd op uw noden. Kom zeker eens langs in onze showroom in Bocholt of vraag een vrijblijvende afspraak aan met een van onze interieurspecialisten!