Skip to main content

Welkom bij Gebroeders Verduyckt

Gebr. Verduyckt is een familiebedrijf dat al meer dan 35 jaar werkzaam is in de totaalinrichting van woningen.

Lees meer
Terug naar overzicht

Een stevige trap: essentieel onderdeel in uw huis!

Schermafbeelding 2020-02-18 om 14.09.02.png

Een trap met stijl

Het kiezen van een trap is geen gemakkelijke opdracht. U dient met tal van zaken rekening te houden en enorm veel beslissingen te nemen: de stijl, houtsoort, kleur, de afwerking enzovoort. Samen met het team van interieurspecialisten gaan we op zoek naar de ideale trap volgens uw noden en wensen. Allereerst bepalen we de juiste stijl voor uw smaak. U kan kiezen voor een moderne, strakke stijl waarbij de trap mooi opgaat in de ruimte en niet te veel aandacht trekt.

Vaak wordt er bij de moderne stijl ook gebruik gemaakt van andere materialen zoals metaal of glas. Het tegenovergestelde van deze stijl is een echte uitgesproken trap, die pronkt in het midden van uw hal. Deze trap is vaak in een traditionele, cottagestijl gemaakt. Dit is een landelijkere stijl van trap met lichte houtsoorten die vaak wordt vergezeld met witgelakte leuningen. Het is een prachtige stijl, die charme en gezelligheid uitstraalt in uw interieur. Tot slot bestaat er ook zoiets als de eigentijdse trap. Deze stijl komt in bijna alle interieurs tot zijn recht en siert als het ware door zijn eenvoud.

Een siertrap gesneden uit het juiste hout

Het vervaardigen van een trap op maat is echt vakmanschap. Alles start met een eerste gesprek in onze showroom. Hier bepalen wij welke houtsoort het best beantwoord aan uw noden en wensen. Een trap wordt meestal vervaardigd uit verschillende stukken hout, dit kan gaan van massief hout, multiplex hout tot laminaat. Daarnaast gebruikt men ook vaak materialen zoals beton, glas en metaal om de trap aan te passen aan uw persoonlijke smaak. Maar welk hout moet u nu kiezen?

Wanneer men spreekt over trappen op maat denkt men meteen aan een aantal populaire houtsoorten. Vaak wordt er een onderscheid gemaakt tussen Europees naaldhout en tropisch hardhout. Vervolgens wordt van iedere houtsoort de duurzaamheidsklasse bepaald: hoe lager, hoe beter het hout. Deze klasse bepaalt ook mee de prijs van de uiteindelijk trap aangezien duurzamer hout minder behandeling nodig heeft alvorens men ermee kan werken. Afhankelijk van waar de trap geplaatst zal worden, bepaalt men dan de houtsoort. Zo zal er voor een zoldertrap sneller geopteerd worden om grenen of vuren te gebruiken. En voor een huistrap daarentegen die intensief gebruikt zal worden, opteert men meestal voor beuk, eik of een tropische houtsoort.

Schermafbeelding 2020-02-18 om 14.09.08.png

eneko-urunuela-VdhANniicic-unsplash.jpg

Enkele tips voor het kiezen van een houten trap 

Hoewel een houten trap zeer mooi is in uw woning zijn er toch een aantal zaken waarmee u rekening moet houden. Hout is een natuurlijk product en leeft als het ware.

  • Krakende treden: zoals reeds aangehaald is hout een natuurproduct dat leeft. Hierdoor kan je na verloop van tijd krakende treden krijgen. Dit fenomeen komt vooral voor bij oude en gesloten trappen. Toch is hout een van de beste materialen voor een trap op maat, want het is een uitstekende akoestische isolator. 
  • Werk aan de winkel : Een houten trap vergt wel enig onderhoud. Na enkele jaren kan stilaan de verflaag beginnen loskomen omdat de vernislaag is afgesleten door veelvuldig gebruikt. Het is dan aan te raden uw trap te laten behandelen/restaureren.  
  • Een geschikte afwerking: een onbehandelde trap vinden vele mensen prachtig. Toch moet men in het achterhoofd houden dat ook hier enig onderhoud nodig is. Gebruikssporen zullen na enkele jaren altijd zichtbaar worden, het is dan aan u om te kiezen om de trap te behandelen of dit karakter te behouden. 

Kom eens langs in onze showroom om de mogelijkheden te ontdekken

Bent u overtuigd van een houten trap op maat? Zet dan de eerste stap en kom de mogelijkheden ontdekken in onze showroom! Wij, bij Verduyckt, staan klaar met reeds 40 jaar ervaring op vlak van totaalinrichting, en helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes, afgestemd op uw noden. Kom zeker eens langs of vraag en maak een afspraak om met een van onze interieurspecialisten rond de tafel te zitten!